ДОЦ. ДР РАДОМИР НЕШКОВИЋ: ,,НЕДОВРШЕНА ДРЖАВА – ПОЛИТИЧКИ СИСТЕМ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ“, У ИЗДАЊУ ФОНДАЦИЈЕ „ФРИДРИХ ЕБЕРТ“, БАЊА ЛУКА, 2012. - Миле Дмичић (Српска правна мисао)
Сам назив књиге указује на актуелност њеног садржаја, али и на сложеност обрађене проблематике уопште. Аутор доц. др Радомир Нешковић, књигом НЕДОВРШЕНА ДРЖАВА – ПОЛИТИЧКИ СИСТЕМ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ, на занимљив начин приступа основним питањима стварања, уређења и функционисања државе у Босни и Херцеговини. У првом дијелу књиге аутор се бави основним елементима националних идентитета у Босни и Херцеговини и њиховим облицима, трагајући за узроцима данашњих националних идентитета. Аутор није имао намјеру да историјски елаборира наведену материју која је систематски обрађена у дјелима многих аутора, али његово бављење историјским чињеницама било је у сврху проналажења основних елемената националних идентитета који су опстали кроз вријеме све до данас.