Yapı İşletmesi ABD Araştırma Trendlerinin 2010-2016 Yılları Arasında Gerçekleştirilen Proje ve Yapım Yönetimi Kongreleri Orijininde Değerlendirilmesi - Latif Onur Uğur (Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi)
İnşaat Proje Yönetimi (İPY) Kongreleri araştırmacıları, bilim adamlarını, mühendisleri ve bilim adamı adayı öğrencileri; İnşaat ve Proje Yönetiminin (İY ve PY) tüm yönleri hakkında kendi deneyimlerini, yeni fikirler ve araştırma sonuçlarını paylaşmak ve tartışmak, bilgi alışverişini sağlamak üzere bir araya getirmeyi amaçlayan; karşılaşılan pratik zorlukların ve benimsenen çözümlerin tartışıldığı düzenlemelerdir. Bu kongreler, ilgili kimselerin İnşaat ve Proje Yönetimi ve ilgili alanlarda görüş ve deneyimlerini paylaşmaları için, ideal bir platform olmaları için periyodik olarak yapılmaktadır. Bu çalışmada Yapı İşletmesi ABD araştırma trendlerinin 2010-2016 Yılları arasında gerçekleştirilen Proje ve Yapım Yönetimi Kongreleri orijininde değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Bunun için her kongrenin amacı, çağrılı konuşmacıları ve sunulan bildiriler (konu başlıklarına göre tasnif edilerek) incelenmiştir. Yİ konusunda akademik çalışmaların hangi alanlara yöneldiği, kapsamlarının neler olduğuna dair irdelemeler yapılmıştır.