APPLICATION OF ASYMMETRICAL ZINC PHTHALOCYANINES: ORGANIC FIELD EFFECT TRANSISTORS - Gülenay Tunç; Ayşe Gül Gurek; Betül Canımkurbey (Journal of Amasya University the Institute of Sciences and Technology)
Bağlayıcı grup olarak ftalosiyanin halkasına karboksilik asit fonksiyonlandırlmış asimetrik çinko ftalosiyanin (GT4) molekülü daha önce belirtilen prosedürlerimize uygun olarak hazırlnamıştır. Molekül yapısı spektroskopik yöntemler (FT-IR, MALDI-MS, UV-VIS) ile aydınlatılmıştır.Bu çalışmada peripheral pozisyonda heksiltiya ve karboksilik asit grupu içeren ftalosiyanin molekülü sentezlenmiş ve bu grupların OFET performansı üzerine etkileri araştırılmıştır.