Поширення суспільно необхідної інформації: правові невизначеності і потенційні ризики для медіа - O. K. Tugharova (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
У статті досліджуються правові аспекти звільнення медіа та їх працівників від юридичної відповідальності за поширення інформації з обмеженим доступом, яка визнається суспільно необхідною (суспільно значимою). Розкривається нормативне підґрунтя такого звільнення, зокрема положення частини третьої статті 117 Закону України «Про медіа», а також пов’язані з цим правові виклики, що постають перед суб’єктами медіа та їх працівників у процесі виконання професійного обов’язку інформувати суспільство про події, явища, факти та обставини, що мають значення для формування громадської думки, забезпечення прозорості діяльності органів влади, реалізації права громадян на доступ до інформації.