Valorificarea calității uleiului extras din semințe de struguri cu aplicare în cosmetică - Eugenia MELENTIEV; Lidia CALMUȚCHI; Doina PITUȘCAN (Acta et Commentationes: Ştiinţe Exacte şi ale Naturii)
Uleiul extras din semințele de struguri prezintă subprodus bogat în substanțe nutritive, compuși polifenolici, acizi grași, vitamine, minerale, care au însemnătate esențială în dezvoltarea industriei farmaceutice, cosmetice și alimentare. În articol se descrie compoziția uleiului extras din semințele de struguri, soiul Isabella și evaluarea unor compuși valoroși cu proprietăți antioxidante.