Оцінювання похибок вимірювань координат цілей під час випробувань радіолокаційних станцій без використання засобів зовнішньотраєкторних вимірювань - В. О. Тютюнник; Г. Г. Камалтинов; К. А. Тах’ян (Системи озброєння і військова техніка)
Розглянуті методи оцінювання точнісних характеристик радіолокаційних станцій (РЛС) без залучення комплексів зовнішньотраєкторного вимірювання та розроблені рекомендації щодо їх застосування. Аналізуються недоліки методу опосередкованого визначення точнісних характеристик РЛС, який широко використовувався раніше. Запропонована методика використання під час випробувань РЛС допоміжних даних від системи автоматичного залежного спостереження ADS-B з метою зменшення кількості спеціально замовлених польотів. У якості основного метода пропонується використання обльотів спеціально замовленими літальними апаратами зі встановленою на їх борту апаратурою супутникової навігації та бортовою реєстрацію координат польоту. Описується порядок дій щодо використання розглянутих методів під час проведення випробувань РЛС та методика обробки отриманих даних. Комплексне застосування запропонованих методів дозволяє суттєво зменшити кількість спеціально замовлених польотів та знизити вартість проведення випробувань РЛС. Розроблені рекомендації можуть бути застосовані під час підготовки та проведення випробувань РЛС.