KOBİ’LERDE YENİDEN YAPILANMA STRATEJİLERİ ARAŞTIRMASI: KAHRAMANMARAŞ ÖRNEĞİ - Adnan Çelik; Erkan Ozan (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Bu araştırmanın temel amacı, Kahramanmaraşilinde faaliyet gösteren Küçük ve Orta Boy İşletmelerin KOBİ’ler yeniden yapılanma stratejilerine olan bakışlarının ne yönde olduğunun, düşünce ve uygulama anlamında bu stratejilerin neresinde bulunduklarının, yeniden yapılanmanın gerekli olup olmadığına ilişkin düşüncelerinin ve strateji araçlarıhakkındaki bilgilerinin ne düzeyde olduğunun belirlenmesidir. Çalışmanın teorik boyutunda, KOBİkavramıve kapsamıile KOBİ’lerde yeniden yapılanma stratejileri kapsamlıolarak ele alınmıştır. “KOBİ’lerde Yeniden Yapılanma Stratejileri Araştırması: KahramanmaraşÖrneği” başlığıadıaltında ise araştırmanın amacı, kapsamıve sınırları, yöntemi ve bulgularına yer verilmiştir. Araştırma bulgularıise ankete katılan yöneticiler, işletmeye yönelik bilgiler, işletmede karşılaşılan sorunlar ve yeniden yapılanma stratejileri ile ilgili sorunlar olarak ayrıayrıdeğerlendirilmiştir. Çalışma nihayet sonuç ve öneriler ile bitirilmiştir.