Jačanje kapaciteta hrvatskih knjižnica za automatizaciju primjene Univerzalne decimalne klasifikacije - Ana Vukadin; Aleksandra Pikić Jugović (Vjesnik Bibliotekara Hrvatske)
Cilj: U radu se istražuju organizacijski i stručni preduvjeti za moguću automatizaciju primjene Univerzalne decimalne klasifikacije (UDK) u hrvatskim knjižnicama. Pod automatizacijom se podrazumijeva općenito smanjivanje ljudskog angažmana i povećanje uključenosti strojne obrade.