Особливості формування культурологічної категорії «духовна культура» - T. G. Kuzmenko (Культура України)
Досліджено еволюцію культурологічної категорії «духовна культура», проаналізовано особливості виникнення поняття «духовності» в епоху античності та її подальшого розвитку у філософії доби Середньовіччя та Ренесансу. Розкрито специфіку виникнення наукової категорії «духовна культура» в добу Просвітництва, висвітлено трансформацію поняття «ду-ховна культура» в базову культурологічну категорію в подальшому розвитку культурології. Ключові слова: духовна культура, духовність, філософія культури, культурологія, категорія.