Uroens muligheter og gjenopplivning av det pedagogiske paradoks - Lene Cherize Haugland Sirevåg (Nordisk tidsskrift for pedagogikk og kritikk)
I dette essayet spør jeg hvorvidt samtalen om uro i skolen er i ferd med å forlate pedagogikkfagets paradoksale gjenstandsområde til fordel for et pedagogisk terreng med lite plass til dilemma og uro. Spørsmålet teksten dreier rundt, er om bekymringen for uro i skolen, i læringens navn, reduserer pedagogikkfaget til en disiplin for svar på og kontroll av alle former for uro i stedet for å være et ydmykt fag for spørsmål. Dette er viktig fordi en konsekvens av kontrolleringstrangen er et stadig økende reguleringsbehov av barna.