KILKA UWAG O WŁASNOŚCI (NA MARGINESIE BADAŃ NAD NADUŻYCIEM PRAWA W RZYMSKIM PRAWIE PRYWATNYM) - Franciszek Longchamps de Bérier (Zeszyty Prawnicze)
Remarks on the Ownership (Aside-note to the Studies on the Abuse of Rights in Roman Private Law)