فضای مجازی؛ اختلال کارکرد جنسی نهاد خانواده با نا‌امن‌سازی تأمین نیازهای عاطفی - جنسی همسران - مجتبی عطارزاده (Islām va ̒ulūm-i ijtimā̒ī)
دگرگونی‌‌های مختلف در عرصه‌های گوناگون به‌ویژه با انقلاب ارتباطات در عرصه فرهنگی‌، دیدگاه افراد نسبت به خود، خانواده و انتظارات از زندگی زناشویی را تحت‌تأثیر قرار داده است. با پیدایش و توسعه سریع تکنولوژی‌های رسـانه‌ای که رشد و تنوع فزاینده کنش‌های جنسی و نیز شکل‌گیری گونه جدیدی از کنش جنسی با عنوان «کنش جنسی مجازی» را به همراه داشته است، امنیت تأمین نیازهای عاطفی - جنسی همسران در چارچوب خانواده در معرض تهدید قرار گرفته است. ازجمله نتایج این پژوهش این است که ارتباط در چارچوب خانواده، تبادل احساسات و افکار زن و شوهر به‌صورت کلامی و غیرکلامی در قالب گوش دادن، مکث کردن و حالت چهره با یکدیگر را می‌طلبد؛ حال‌آنکه ‌استفاده گسترده از فضای مجازی - باوجود پیامدهای مثبت ناشی از تسهیل در ارتباطات - سبب شکل‌گیری احساس تنهایی و کاهش میزان مراوده و صمیمیت بین زوجین شده که رو به ضعف نهادن احساسات مثبت آنها نسبت به یکدیگر را در پی آورده است.یافته‌های این تحقیق که به روش توصیفی - تحلیلی و مبتنی بر منابع کتابخانه‌ای انجام شده، نشان می‌دهد تغییر نگـرش تدریجی کاربران فضای مجازی بـه ازدواج و خانواده در اثر بازنمایی بدون پـرده از کـنش‌هـای جنسی که در آن تمایز بین واقعیت و خیـال، سـطح و عمـق یـا واقعیـت و تـوهم مخدوش شده و درنتیجه شـکل‌گیـری فرهنـگ فراواقعیت، ترجیح سکس مجازی به شریک جنسی واقعی و سردی روابط عاطفی را به‌دنبال دارد که در افزایش میزان طلاق، ناهنجاری در رفتار جنسی در قالب انحرافات جنسی و خودارضایی و... نمود پیدا می‌کند.