Dominantne predstave o starosti - Slavica Komatina (Stanovništvo)
Savremeno razvijeno društvo, uprkos činjenici da konstantno i intenzivno stari, odlikuje se duboko ukorenjenim brojnim negativnim stereotipima o starim ljudima i starosti kao životnom dobu.