Лінійний електропривід для позиціонування робочого органу механізмів бортової авіаційної техніки - В.Г. Башинський; Ю.О. Денисов; А.С. Ревко; О.О. Бурсала (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
Для управління позиціонуванням робочого органу, який виконує поступальний рух в процесі відпрацювання відповідних команд бортового комп’ютера літального апарату, запропоновано триконтурну систему з контролем споживаного струму, швидкості руху і заданого положення. На основі модульного оптимуму знайдено умови забезпечення мінімальної похибки позиціонування в перехідному і усталеному режимах.