Küçükbaş Hayvan Süt Sağım Makinalarında Nabız Karakteristiklerinin PIC Yardımıyla Kontrolü - Recai Gürhan; Mustafa Çetın (Journal of Agricultural Sciences)
Bu çal ışmada küçükbaş hayvanları n sağı m makinaları nda kullan ı lan elektronik nab ı z ayg ı tları na uygun merkezi bir kontrol ünitesi geli ştirilmiştir. Merkezi kontrol ünitesinin otomasyonunun gerçekle ştirilmesinde PIC olarak adland ı rı lan programlanabilir bir kontrol ayg ı tı ndan yararlan ı lmışt ı r. Yap ı lan denemeler sonucunda, otomasyon sisteminin sağı m için gerekli koşulları yüksek bir kararl ı l ı kla sağlad ığı belirlenmiştir.