Графоаналітичний метод компромісного розподілу витрат на забезпечення запасу точності та надійності елементної бази вимірювальних каналів контрольно-випробувальної станції - Ю.Б. Прібилєв; С.В. Герасимов; М.В. Борисенко (Збірник наукових праць Харківського національного університету Повітряних Сил)
У статті розроблено графоаналітичний метод компромісного розподілу витрат на забезпечення запасу точності та надійності елементної бази залежно від характеру прискорення процесу старіння вимірювальних каналів контрольно-випробувальної станції. Показано вплив зростання похибки вимірювальних каналів контрольно-випробувальної станції з різними рівнями початкової точності та швидкості зміни на час метрологічної справності таких каналів. Розглянуто використання технологічних прийомів для забезпечення надійності елементної бази вимірювальних каналів та зменшення швидкості втрачання запасу точності. Запропоновано при обмеженому фінансуванні побудови вимірювальних каналів для вирішення завдання раціонального розподілу витрат між витратами на забезпечення запасу точності та витратами на забезпечення надійності елементної бази використовувати графоаналітичний метод.