Współpraca zespołu badawczego Instytutu Pedagogiki z podmiotami lokalnego systemu profilaktyki społecznej. Sprawozdanie z realizacji projektów badawczych - Justyna Joanna Kusztal; Małgorzata Piasecka (Studia Paedagogica Ignatiana)
Celem artykułu jest przedstawienie doświadczeń współpracy zespołu badawczego Zakładu Profilaktyki Społecznej i Resocjalizacji Instytutu Pedagogiki Uniwersytetu Jagiellońskiego z podmiotami lokalnego systemu profilaktyki kierowanej do dzieci i młodzieży w Krakowie.