Ortak Kültür Sözlüğü - Nalan Kızıltan (Dilbilim Araştırmaları Dergisi)
Türkiye'de Sözlükbilim (Lexicography) çalışmalarına güzel bir örnek olarak gösterebileceğimiz Ortak Kültür Sözlüğü, üç yazar / çevirmenin hazırladığı, anlamlarını çoğu zaman çözemediğimiz yabancı sözcük, terim, deyim, özdeyiş ve atasözlerinin en yaygın biçimde kullanılarını kapsamaktadır.