Етапи, зміст і методика проведення експериментальної роботи щодо формування комунікативно-дискурсивної культури майбутніх офіцерів-прикордонників - Olha Babich; Ihor Bloshchynskyi (Педагогічний дискурс)
У статті обґрунтовано етапи, зміст і методику проведення експериментальної роботи щодо сформованості комунікативно-дискурсивної культури (КДК) майбутніх офіцерів-прикордонників під час фахової підготовки. Надані результати формувального експерименту вказують на те, що відбулися статистично значущі зміни у структурних компонентах і рівнях сформованості комунікативно-дискурсивної культури курсантів експериментальної групи. Експериментальні дані свідчать, що у контрольних групах теж відбулася незначна природна динаміка рівнів сформованості КДК майбутніх офіцерів-прикордонників, однак зміни не досягли рівня статистичної значущості і відображають, імовірно, загальне зростання КДК майбутніх офіцерів-прикордонників. Таким чином, методика формувального експерименту та його результати у цілому підтвердила істинність сформульованої гіпотези щодо ефективності педагогічних умов для формування КДК майбутніх офіцерів-прикордонників.