TOPLUMDA DEĞİŞEN ÇOCUK ALGISI, EĞİTİM YÖNTEMLERİ VE İNTERNETİN ETKİLERİNE YÖNELİK NİTEL BİR ARAŞTIRMA - Eyüp Çelik; Fatma Betül Çat (Akademik İncelemeler Dergisi)
Ülkemizdeki ebeveyn ve ebeveyn adayı bireylerin çocukluğa bakışları, çocuk tanımları, temel aldıkları eğitim yöntemleri ve internetin etkileri hakkındaki görüşlerinin açığa çıkarılması amacıyla 40 yaşın altında 26 erkek, 32 kadın, 4060 yaşları arasında 7 erkek, 9 kadın, 60 yaşın üzerinde 2 erkek ve 2 kadın; toplamda 78 katılımcı ile görüşülmüş ve ortaya çıkan temalar cinsiyet, kuşak ve dile getirilme sıklıkları açılarından değerlendirilmiştir. Araştırma sonucunda çocuğun farklı olduğuna ilişkin bilincin katılımcılarda mevcut olduğu ve yaş ilerledikçe çocuğun ebeveyne katkılarının da önem kazandığı, çocuk eğitimi konusunda yaş azaldıkça eğitim yöntemlerinin çeşitlendiği ancak geleneksel yöntemlerin etkisinin devam ettiği, internetin olumsuz etkileri konusunda katılımcıların duyarlı olduğu ve kontrollü kullanımı tercih ettikleri sonuçlarına ulaşılmıştır.