Pravilnik za opis i pristup građi u knjižnicama, arhivima i muzejima i opis online neomeđene građe - Sonja Pigac; Ingeborg Rudomino (Vjesnik Bibliotekara Hrvatske)
Neomeđena online građa, koja uključuje integrirajuću građu i serijske publikacije, dio je prihvata obveznog primjerka od 2004. Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu je tada uspostavila radni proces prihvata, bibliografske obrade i pohrane u digitalnim sustavima NSK te je time ta vrsta građe postala dio fonda.