Zasnova družabne igre o lažnih novicah - Nika Arih (Knjižnica)
Lažne informacije so že stoletja del našega življenja, vendar so šele ob vstopu v digitalno zaznamovan svet začele terjati več naše pozornosti. Z vedno večjim dosegom informacij in vedno manjšo kakovostjo nadzora nad njimi so na udaru mladostniki, ki jim primanjkuje veščin prepoznavanja kredibilnosti informacij. V prispevku je izpostavljena medsebojna povezava med lažnimi novicami in najstniki, ter poudarjena vloga učiteljev in šolskih knjižničarjev pri razvijanju njihove kritične pismenosti. Čeprav je težnja po opismenjevanju večinoma že uspešno integrirana v kurikulum, pa je treba način podajanja znanja za največjo učinkovitost  predrugačiti in ga nadgraditi s primeri iz vsakdanjega življenja. V nadaljevanju kot primer tovrstne prakse predstavljamo zasnovo družabne igre o lažnih novicah, ki sistematično razdela za mlade najbolj ogrožajoča področja ter jim na zabaven način posreduje praktična znanja za uspešno in varno informacijsko udejstvovanje.