تأثیر رهبری اخلاقی مدیران مدارس و فرهنگ مدرسه بر رفتارهای کاری نوآورانۀ معلمان با میانجی‌گری امنیت روان‏شناختی - مهدیه سپهوند; مرتضی امیدیان; منیجه شهنی ییلاق; غلامحسین مکتبی (پژوهش‌های روانشناختی در مدیریت)
پژوهش حاضر با هدف بررسی تأثیر رهبری اخلاقی مدیران مدارس و فرهنگ مدرسه بر رفتارهای کاری نوآورانۀ معلمان با میانجیگری امنیت روان‏شناختی در معلمان دورۀ ابتدایی شهرستان خرم‌‏آباد انجام شد. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش، توصیفی- همبستگی است. جامعۀ آماری شامل کلیۀ معلمان دورۀ ابتدایی در آموزش و پرورش نواحی یک و دو شهرستان خرم‌آباد در سال تحصیلی 1402-1403 بود. 304 نفر نمونه بر اساس روش نمونه‌گیری تصادفی چندمرحله‌ای انتخاب شدند. به منظور گردآوری داده‌ها، از پرسش‏نامۀ رهبری اخلاقی براون و همکاران (2005)، فرهنگ مدرسه گرونرت و ولنتاین (1998)، رفتارهای کاری نوآورانه دی جانگ و دن هارتوگ (2010) و امنیت روان‏شناختی کارملی و همکاران (2010) استفاده شد. نتایج تحلیل‌ها نشان داد که رابطه بین سبک رهبری اخلاقی مدیران با رفتارهای کاری نوآورانه معلمان، رابطه بین فرهنگ مدرسه و رفتارهای کاری نوآورانه معلمان و رابطه بین امنیت روانشناختی و رفتارهای کاری نوآورانه معلمان و همچنین رابطه بین سبک رهبری اخلاقی مدیران و رفتارهای کاری نوآورانه معلمان با میانجیگری امنیت روانشناختی و رابطه بین فرهنگ مدرسه و رفتارهای کاری نوآورانه معلمان با میانجیگری امنیت روانشناختی مثبت و معنادار می‌باشد.