بررسی نقش کتاب‌های آموزش زبان آلمانی به غیر آلمانی‌زبان‌ها برای کسب آمادگی شرکت در آزمون‌های رسمی زبان آلمانی - آنیتا امیری (پژوهش‌های زبان‌شناختی در زبان‌های خارجی)
پژوهش حاضر میزان هماهنگی میان آزمون‌های استاندارد بین‌المللی و محتوای آموزشی در کلاس‌های یادگیری زبان آلمانی را مورد مطالعه و بررسی قرار می‌دهد. ضرورت و فایده محتوای درسی برای رسیدن به اهداف آموزشی بر کسی پوشیده نیست و استفاده از کتاب درسی درخور می‌تواند فراگیران را سریعتر به سمت اهداف قصدشده سوق دهد. یکی از اصلی‌ترین اهداف آموزش، کسب آمادگی لازم برای شرکت در آزمون‌های بین‌المللی زبان آلمانی است. در این مقاله ابتدا مفهوم آزمون بین‌المللی استاندارد تبیین و سپس شرایط و ویژگی‌های محتوای آموزشی اثربخش اعم از معیارهای کیفیت و استفاده از انواع تمرین‌ به عنوان گامی لازم برای ایجاد آمادگی پیش از آزمون ذکر می‌گردد و به این سوال اساسی که «آشنایی با تمرین‌های کتاب آموزشی چه نقشی را برای آمادگی شرکت در آزمون‌های استاندارد بین‌المللی بازی می‌کند؟» پاسخ می‌دهد. در اینجا، با استفاده از جدول معیارها با رویکرد تحلیلی، مقایسه تطبیقی میان یکی از آزمون‌های بین‌المللی استاندار زبان آلمانی به‌نام ÖSD B2 و تمرین‌های یک کتاب آموزشی برای پایان سطح میانی با عنوان Sicher B2 انجام می‌گردد و در آخر نشان خواهیم داد که آیا تمرین‌های این کتاب آموزشی شرایط لازم برای ایجاد آمادگی کلی آلمانی‌آموزان جهت شرکت در آزمون‌های بین‌المللی زبان آلمانی را دارند. نتیجه اینکه: Sicher B2 می‌تواند کتاب آموزشی مناسبی برای ایجاد آمادگی نسبی به‌منظور شرکت در آزمون بین‌المللی ÖSD B2 باشد، مشروط بر اینکه مدرسین با شناسایی کمبود‌ها و بهره‌گیری از محتوای آموزشی همخوان با سوالات آزمون برای اثربخشی و بهترشدن نتایج یادگیری برنامه‌ریزی کنند.