МІЖНАРОДНІ ПІДХОДИ ДО УПРАВЛІННЯ ЛЮДСЬКИМИ РЕСУРСАМИ: АДАПТАЦІЯ ДЛЯ УКРАЇНИ У ВОЄННИЙ ТА ПОВОЄННИЙ ПЕРІОД - Любов Кібальник; Олена Кравченко; Денис Кушніренко (Економіка та суспільство)
У статті аналізується зарубіжний досвід управління людськими ресурсами, який може бути актуальним для України в умовах війни та післявоєнної відбудови. В межах проведеного дослідження розглядаються приклади таких країн, як Німеччина, Японія, Південна Корея, Ізраїль та США, які успішно пройшли шлях відновлення після військових конфліктів. Особлива увага приділяється новим підходам до розвитку та навчання кадрів, а також реінтеграції військовослужбовців у мирне життя. Досліджуються можливості співпраці з міжнародними організаціями для забезпечення ефективного управління людськими ресурсами. Стаття пропонує рекомендації для адаптації цих підходів в українських реаліях, підкреслюючи важливість інновацій, освіти та професійного розвитку для сталого економічного відновлення країни.