بررسی خصوصیات کمی و کیفی پرتقال تامسون ناول روی پایه سیتروملو با استفاده از کود پتاسیم و آبیاری تکمیلی (Pizhūhish/hā-yi tulīd-i giyāhī)
این پژوهش به‌منظور بررسی اثر پتانسیل آب خاک، همراه با پتاسیم روی رشد درخت و خصوصیات کمی و کیفی پرتقال تامسون ناول روی پایه سیتروملو، در ایستگاه تحقیقات مرکبات کترا به‌مدت 10 سال (88-1378) اجرا شد. آزمایش در قالب طرح آماری بلوک‌های کامل تصادفی در 4 تکرار به‌صورت فاکتوریل انجام شده است. فاکتور آبیاری براساس پتانسیل آب خاک در 4 سطح (60-، 40-، 20-، کیلوپاسکال و بدون آبیاری) و فاکتور پتاسیم براساس سن درخت در 4 سطح (0، 50، 100 و 150 گرم پتاسیم ضرب ‏در سن درخت) بود. پتاسیم هر سال در سایه‏انداز درخت پخش و با خاک مخلوط شد. درختان پرتقال تامسون ناول با استفاده از سیستم میکروجت آبیاری شدند. نتایج به‌دست آمده بیانگر آن است که آبیاری موجب افزایش قطر نهال، ارتفاع درخت، قطر تاج، حجم تاج، عملکرد، تعداد میوه و نسبت مواد جامد محلول به اسیدیته شد. کود پتاسیم موجب افزایش پتاسیم قابل جذب خاک، پتاسیم برگ، قطر میوه، میانگین وزن میوه، ضخامت پوست میوه، اسیدیته، مواد جامد محلول و نسبت ضخامت پوست به قطر میوه شد. اما نسبت مواد جامد محلول به اسیدیته در اثر کود پتاسیم کاهش یافت. اختلاف معنی‌داری در شاخص‌های رشد درخت در اثر تیمار کود پتاسیم مشاهده نشد. اثر متقابل آب در کود پتاسیم بر عملکرد و تعداد میوه اختلاف معنی‌دار داشته است.