Mevsûatu İbn Ebi’d-Dunyâ, İbn Ebi’d-Dunyâ Muhaddisen ve Muslihan (İbn Ebü’d-Dünyâ Ansiklopedisi, Hadisçi ve Islahatçı olarak İbn Ebü’d-Dünyâ) Fâdıl b. Halef el-Hummâde er-Rakiyy, Riyad: Dâru Atlasi’l-Hadrâ, 2012, 576 s. - Adnan Arslan (Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi)
[1] Bu çalışmada müellife işareten ilk ismi olan Fâdıl kullanılacaktır. 1974 Rakka doğumlu yazarın biyografisi hakkında ayrıntı için bkz: http://midad.com/scholar/48294/فاضل-بن-خلف-الحمادة-الرقي-