Наукова школа професора Нонни Копистянської: методологічні передумови та наукові здобутки - Oksana Levytska (Pitannâ Lìteraturoznavstva)
Проаналізовано діяльність наукової школи професора Нонни Копистянської з погляду теоретичних міркувань вченої про „наукове материнство” та практичну діяльність науковця, зокрема роботу об’єднання-семінару „Проблеми художнього часу, простору, ритму”. Професор Копистянська Н. Х. при формуванні наукової школи з вивчення художнього часопростору у Львівському університеті спиралися на власний багаторічний досвід наукової діяльності та світові тенденції розвитку науки. Акцентовано на важливих чинниках формування наукових шкіл, зокрема формальних, методологічних, а також гендерних і морально-етичних. Розглянуто діяльність Міжнародного науково-методологічного об’єднання-семінару „Проблеми художнього часу, простору, ритму”, окреслено його мету і завдання, форми організації роботи. Проаналізовано основні результати діяльності наукової школи в галузі дослідження художнього часопростору, розробленні термінології, виданні тематичних збірників, створенні реального та віртуального майданчиків для виконання наукових завдань.