Удосконалення промислових систем осушення повітря шляхом застосування ультразвукових коливань - А. Luhovskiy; V. Коvalev; V. Fesich; E. Dudka (Mechanics and Advanced Technologies)
Наведено результати аналітичного огляду конструкцій та методів осушення запиленого вологого повітря у виробничих приміщеннях, а також запропоновано конструкцію осушувача з використанням ультразвукових коливань для підвищення ефективності осушення. Проведено аналіз аеродинамічного механізму розвитку замкнених течій повітря в осушувачі та запропоновано оригінальну конструкцію ультразвукового трубчастого випромінювача для накладання ультразвукового поля на потік повітря. Наведені результати моделювання вібраційних коливань ультразвукового трубчастого випромінювача в режимі радіальних та радіально-згинальних коливань. Представлено результати моделювання форми ультразвукового поля всередині трубчастого вібратора. Запропонована фізична модель процесу ультразвукового очищення вологого забрудненого повітря. Представлено результати експериментального дослідження роботи трубчастого вібратора у потоці вологого повітря.