جاذب‌های نانوکامپوزیتMOF عامل‌دار آنزیمی برای حذف آلودگی ماده رنگزای مستقیم سبز 6 - رضا علیزاده; فهیمه طهماسبی (مطالعات در دنیای رنگ)
هدف از این پژوهش بررسی جداسازی ماده رنگزا، با استفاده از ترکیب نانو ساختار آلی فلزی آنزیم دار حاصل از فرایند لایه نشانی آنزیمی بر روی ترکیب آلی فلزی است. به این منظور 15 آزمایش با روش پاسخ سطحی و با استفاده از طراحی بصورت مرکب مرکزی توسط نرم افزار Expert 7.0.0 Trial طراحی و سه عامل زمان, میزان جاذب و غلظت محلول در سه سطح (1+ ،0 ،1-) انتخاب شد. در هر آزمایش میزان مشخصی از جاذب در محلول دارای رنگ سبز 6 کاتیونی قرار داده شد و میزان حذف رنگ اندازه‌گیری شد. نانوجاذب عامل‌دار‌زیستی دارای تخلخل 30 انگستروم و سطح ویژه2500 گرم/ مترمربع می باشد. خصوصیات فیزیکی نانوذرات آنزیمی تهیه شده با روش‌های دستگاهی بررسی شد. شرایط آزمایش‌ها شامل زمان تماس (60-5 دقیقه)، میزان جاذب (5-1 ‌‌گرم بر لیتر)، غلظت ماده رنگزا سبز (تا 1000 گرم بر لیتر) و pH مختلف بوده است. تصویر میکروسکوپ الکترونی، نانو ساختار بودن جاذب را تأیید نمود. مقدارهای بهینه طراحی آزمایش برای حذف ماده رنگزا، برای نانوجاذب آنزیمی پنج میلی‌‌گرم بر لیتر و زمان تماس 45 دقیقه تعیین شد.