Euskalkien sailkapen berria dela eta - Gotzon Aurrekoetxea; Xarles Videgain (Anuario del Seminario de Filología Vasca "Julio de Urquijo")
Euskalkien sailkapen berria deitu liburuak (Aurrekoetxea, Gaminde, Ormaetxea & Videgain 2019) izan dituen lehen kritiketan agertzen diren datu eta iritziak zuzentzea du xede artikulu honek. Iritzi eta datuok bi multzotan sailkatzen ditugu: batetik, Euskal Herriko Hizkuntza Atlasa-EHHA egitasmo erraldoiaren ezaugarri ezezagun nabarmenenen berri emango da. Bestetik, euskalkien sailkapen berrian erabilitako metodologiaz jardungo da.