Архітектурний компонент православних сакральних пам’ятників - V. Us (теорія та практика дизайну)
У статі поставлено  питаня дослідження о компоненту у  формотворенні архітектури православних надгробків в Україні. Увагу приділено найбільш поширеним формам надгробків, а саме: у вигляді плити, кам’яного хреста, обеліска, колони, аналоя, дерева життя, кургана-голгофи тощо, які вважаються архітектурними компонентами цілісного надгробного пам’ятника.