Особливості дизайн-проектування лікувальних комплексів - V. P. Myronenko; S. V. Bodny (теорія та практика дизайну)
У статті розглядається ерго–дизайнерський підхід до проектування архітектурного середовища лікувальних комплексів за принципами  науково–обгрунтованого проектування (EBD) шляхом інтеграції досвіду архітекторів, строгої методології вчених–дослідників і розуміння потреб пацієнтів, та з урахуванням дії світла і кольору.