Часові особливості розвитку міст Харківської області - Катерина Кравченко (Časopis Socìalʹno-Ekonomìčnoï Geografìï. Часопис соціально-економічної географії)
У статті розглянуто теорію центральних місць В. Кристаллера по відношенню до Харківської області, наведено поняття «опорний каркас розселення». Проаналізовано особливості руху населення міст Харківської області, визначено коефіцієнти росту та приросту населення регіону за період з 1992 р. до 2016 р. Проведено групування міст області в залежності від темпів скорочення чисельності населення за досліджуваний період. Охарактеризовано тенденції зміни чисельності населення міст Харківської області та визначено причини даних процесів. Визначено міста області, які мають найбільш негативні показники скорочення чисельності населення, запропоновано заходи регіональної політики для нівелювання даної ситуації.