Правовий статус користувачів із великим впливом на платформах спільного доступу до інформації: перспективи визнання суб’єктами онлайн-медіа в Україні - A. I. Harkot (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
У даній науковій статті описуються зміни, що відбулися у медіаспоживанні у зв’язку з цифровізацією. Підкреслюється особлива роль контенту, що створюється користувачами платформ спільного доступу до інформації. Аналізуються Директиви Європейського Парламенту, що мають на меті створити загальні для Європейського Союзу принципи регулювання створюваного користувачами контенту, зокрема в частині захисту неповнолітніх, заборони поширення шкідливої чи небезпечної інформації та обмежень щодо реклами окремих видів товарів та послуг. Також у статті акцентується увага на існуючих ризиках використання контенту на платформах спільного доступу до інформації та можливих маніпуляцій алгоритмами з метою впливу на соціально-політичні, електоральні процеси з боку іноземних держав чи власників цифрових платформ.