Modernitat i barbàrie. A propòsit de ‘Modernidad y Holocausto’, de Zygmunt Bauman Modernity and barbarism. About 'Modernity and the Holocaust' by Zygmunt Bauman Modernidad y barbarie. A propósito de ‘Modernidad y Holocausto’, de Zygmunt Bauman - Jordi García i Farrero (Temps d'Educació)
A partir de l'obra Modernidad y Holocausto (2006), de Zygmunt Bauman, l’article pretén realitzar una reflexió sobre la barbàrie nacionalsocialista posant de manifest que fou un esdeveniment modern i que sense la modernitat difícilment es pot explicar. Bona prova d'això són els seus ingredients (l'enginyeria social, la ciència i la burocràcia) que a través dels quals es va poder fer realitat la seva fatal execució. A més, amb el propòsit que no torni a succeir un esdeveniment semblant, mostra les respostes que s'han dut a terme des de la Pedagogia al llarg de la història. Seria Auschwitz convertit en una lliçó per a tota la humanitat, com també podria ser-ho el Gulag o Hiroshima. _____________________________________________ Du travail Modernité et l'Holocauste (2006), de Zygmunt Bauman, l'article tente de faire une réflexion sur la barbarie nazie démontrant qu’il était un événement moderne et que sans la modernité il n’y a pas d’explication. La preuve en sont ses ingrédients (ingénierie sociale, la science et la bureaucratie) qui à travers lesquels ils pourraient réaliser leur exécution fatale. En outre, pour qu’un tel événement ne se reproduise, montre les réponses ont été menées depuis la pédagogie de l'histoire. Auschwitz deviendrait une leçon pour l'humanité tout entière, comme il pourrait être le Goulag ou Hiroshima. After reading ‘Modernity and the Holocaust (2006), by Zygmunt Bauman, this paper reflects on the Nazi barbarism and demonstrates that it was a modern event that could not be explained without modernity. Evidence of this are the ingredients (social engineering, science and bureaucracy) with whom he could make his fatal outcome. In addition, in order to that an event like this does not happen again, the paper shows the responses that the pedagogy has done throughout history. Auschwitz becomes a lesson for all mankind, as it could be Hiroshima and the Gulag. A partir de la obra Modernidad y Holocausto (2006), de Zygmunt Bauman, el artículo pretende realizar una reflexión sobre la barbarie nacionalsocialista poniendo de manifiesto que fue un evento moderno y que sin la Modernidad difícilmente se puede explicar. Buena prueba de ello son sus ingredientes (la ingeniería social, la ciencia y la burocracia) que a través de los cuales se pudo hacer realidad su fatal ejecución. Además, con el propósito de que no vuelva a suceder un evento similar, muestra las respuestas que se han llevado a cabo desde la Pedagogía a lo largo de la historia. Sería Auschwitz convertido en una lección para toda la humanidad, como también podría serlo el Gulag o Hiroshima.