ЕКОЛОГІЗАЦІЯ ВИРОБНИЦТВА ЯК ФАКТОР ПІДВИЩЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ЕКОНОМІКИ ПРОМИСЛОВОГО РЕГІОНУ - M.G. Kazakova (Економіка та право)
Проаналізовано вплив антропотехногенного навантаження на довкілля в Україні. За допомогою кластерного аналізу проведено угрупування областей України за рівнем економіко-екологічного стану. Для загальної оцінки економіко-екологічної ситуації по регіонах України здійснено рейтинговий аналіз. Запропоновано напрями екологізації виробництва регіону та напрями регіональної промислової політики щодо її забезпечення.