Landskap og bannskap i Maria Parrs forfatterskap - Nina Goga (Barnelitterært Forskningstidsskrift)
Artikkelen undersøker forbindelsene mellom beskrivelsen av landskap, karakterenes språkbruk og karakterens stedsbruk i Maria Parrs Vaffelhjarte (2005) og Tonje Glimmerdal (2009). Viktige pilarer i denne undersøkelsen er ulike tilnærminger til topografisk litteratur og språksosiologiske og leksikografiske studier av banning.