برنامهریزی راهبردی برای آموزش و یادگیری الکترونیکی زبان انگلیسی با استفاده از ماتریس SWOT: مطالعۀ موردی دانش‌آموزان مقطع متوسطۀ دوم در ایران - عباسعلی آهنگر; مصطفی تقی زاده لنگری; عاطفه نورا (پژوهش‌های زبان‌شناختی در زبان‌های خارجی)
پیشرفت‌های شگرف فناوری اطلاعات (IT) تغییرات گسترده‌‌ای در حوزه‌های مختلف اجتماعی و فرهنگی ایجاد کرده‌ است و حوزۀ آموزش زبان نیز از این قاعده مستثنا نیست. از مهم‌ترین تغییرات صورت گرفته در حوزۀ آموزش زبان می‌توان به آموزش الکترونیکی اشاره کرد. بکارگیری فناوری اطلاعات در آموزش زبان با وجود مزیت‌های فراوان، با چالش‌هایی نیز مواجه می‌باشد. هدف از این پژوهش بررسی نقاط قوت و ضعف در بکارگیری آموزش الکترونیکی و ارائۀ راهبردهای ترکیبی در جهت بهبود وضعیت آموزش و یادگیری الکترونیکی زبان انگلیسی در مقطع متوسطۀ دوم در ایران است. در این راستا، با استفاده از روش توصیفی-تحلیلی بر اساس ماتریس SWOT، نقاط ضعف و قوت، فرصت‌ها و تهدیدهای آموزش الکترونیکی آموزش و یادگیری زبان انگلیسی در مقطع متوسطۀ دوم شهر تهران شناسایی شده و راهبردهای ترکیبی برای بهبود وضعیت موجود در آموزش و یادگیری الکترونیکی زبان انگلیسی در مقطع متوسطۀ دوم در ایران پیشنهاد شده است. تحلیل یافته‌های پژوهش نشان داد مهم‌ترین نقاط قوت آموزش و یادگیری الکترونیکی، دستیابی به آموزش در زمان و مکان متغیر و منعطف، توجه به تفاوت‌های فردی، کاهش حواسپرتی، پیشرفت همۀ فراگیران و ارتقای سریع و مؤثر میزان یادگیری زبان انگلیسی در فراگیران بوده و مهم‌ترین نقاط ضعف آن، نیاز به مهارت استفاده از فناوری و هزینه‌های اولیه بالا است. افزون‌بر‌این، عوامل بیرونی مؤثر بر آموزش و یادگیری الکترونیکی زبان انگلیسی تحت عنوان فرصت‌ها و تهدیدها نیز بیان شدند.