بررسی ارتباط بین اعتیاد به اینترنت در دوره آموزش مجازی با سلامت روان دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی - حمیده یزدی مقدم; الهام ناوی پور; آرزو داوری نیا مطلق قوچان (مجله دانشگاه علوم پزشکی سبزوار)
زمینه و هدف: با توجه به شیوع اعتیاد به اینترنت در دوره آموزش مجازی و پیامدهای آن در میان دانشجویان، این مطالعه با هدف بررسی ارتباط اعتیاد به اینترنت با سلامت روان دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور انجام گرفت.مواد و روشها: : این مطالعه توصیفی- مقطعی با روش نمونهگیری در دسترس بر روی 486 نفر از دانشجویان علوم پزشکی سراسر کشور در سال 1400-1401 انجام گردید. برای جمعآوری دادهها از پرسش‌نامه «استاندارد سلامت عمومی» و پرسش‌نامه «اعتیاد به اینترنت یانگ» استفاده شد. برای تحلیل دادهها از آزمون‌های کروسکال والیس، کایاسکوئر و رگرسیون چندگانه استفاده شد. تحلیل دادهها با نرم‌افزار SPSS نسخه 24 و سطح معنیداری 05/0 انجام گردید.یافتهها: نمره کل سلامت عمومی 04/14± 20/24بود. 4/39 درصد دارای اختلالات خفیف، 7/8 درصد دارای اختلال سلامت متوسط و 9/1 درصد افراد دارای سلامت روان وخیم بودند. 4/73 درصد نمونهها عدم اعتیاد، 5/24 درصد در معرض اعتیاد و 1/2 درصد نمونهها دارای اعتیاد به اینترنت بودند. نتایج آزمون کروسکال والیس نشان داد که بین کلیه مشخصات دموگرافیک با سلامت روان و اعتیاد به اینترنت ارتباط آماری معنیداری وجود نداشت (p>=0/05).نتیجه‌گیری: : نتایج مطالعه حاضر نشان داد که استفاده اعتیادآور از اینترنت، بر اساس نمره خرده‌مقیاسهای پرسش‌نامه سلامت عمومی میتواند بر سلامت روان دانشجویان تأثیر منفی داشته باشد از این‌رو به‌منظور استفاده صحیح از اینترنت بهتر است آموزش و فرهنگسازی مناسب صورت پذیرد و همچنین روشهای مناسبی را جایگزین شیوههای نادرست استفاده از اینترنت برای دانشجویان و آینده‌سازان مملکت کنند.