Niyazî-i Mısrî’nin İzinde Bir Ömür Seyahat: Dildâr-ı Şemsî - Celalettin Dinçer (Tasavvuf İlmi ve Akademik Araştırma Dergisi)
Orijinal adı, Dildâr-ı Şemsî olan eser, müellifi Şeyh Mehmed Şemseddin Efendinin, çocukluğundan itibaren tuttuğu günlüklerinden ve özellikle de 1898-1908 tarihleri arasında Niyazî-i Mısrî’nin Limni Adası’ndaki tekke ve türbesini ziyaretine dair hatıralarını içermektedir. Kendisi, 1893 yılından tekkelerin kapatıldığı 1925’e kadar Bursa’daki Mısriyye Dergâhı’nın şeyhliğini yapmıştır. Hatıraları, dönemin tasavvufi hayatına ışık tutan önemli bir kaynak niteliğindedir.