Кваліфікація кримінальних правопорушень у сфері господарської діяльності в умовах особливого періоду - G. V. Popov (Аналітично-порівняльне правознавство)
У статті вказується, що економічна нестабільність, порушення логістичних ланцюгів та мобілізація ресурсів створюють нові ризики для вчинення кримінальних правопорушень економічного характеру. Особливо негативно на вказані правовідносини вплинуло повномасштабне вторгнення на територію нашої країни. Важливо підкреслити, що порушення у зазначеній сфері суттєво впливають на обороноздатність держави. Саме тому постає потреба у визначенні сучасних підходів до кваліфікації кримінальних правопорушень, пов’язаних із господарською діяльністю, відповідно до норм чинного кримінального законодавства в умовах воєнного стану, а також особливого періоду. Автор зауважує, що метою статті є аналіз актуальних аспектів кваліфікації кримінальних правопорушень у сфері господарської діяльності в умовах особливого періоду та формулювання відповідних пропозицій до законодавства.