Феномен синкретизму в оригінальній творчості Бориса Грінченка в контексті перекладацької діяльності: спроба трансформації канону - Алла Хоптяр (Lìteraturnij Proces: Metodologìâ, Ìmena, Tendencìï)
У статті розглядається феномен стильового синкретизму в оригінальній творчості Бориса Грінченка як спроба трансформації народницького канону в контексті розвитку українського літературного процесу кінця ХІХ — початку ХХ ст., позначеного посиленням модерністських тенденцій та активізацією національного перекладацтва.