El delicte d'estafa comès mitjançant les xarxes socials: problemes de recerca i enjudiciament - Beatriz López Pesquera (IDP)
En ocasió dels avantatges que ofereixen les tecnologies de la societat de la informació i les xarxes socials han proliferat conductes il·lícites centrades, principalment, en delictes patrimonials. Les conductes més habituals són aquelles destinades a la compravenda de productes de segona mà; les que exposen un mode de vida constituint-se en influencers; o els delictes relatius a la publicitat enganyosa, entre d'altres, encara que el ventall delictiu és molt més ampli. L'estudi desvetlla que, en qualsevol cas, no es tracta d'estafes informàtiques pròpiament dites, atès que el nombre de perjudicats és molt nombrós i a més existeixen dificultats importants en la seva recerca, per no esmentar la concurrència de problemes concursals en força casos.