Дослідження ринку та технологій попередньо наповнених шприців - O. S. Shpychak; V. I. Hrytsenko; L. O. Bobrytska; A. M. Solomennyi; V. S. Zlahoda; L. S. Petrovska; T. M. Krasnianska (Український журнал військової медицини)
Вступ. Швидке, своєчасне та якісне надання екстреної допомоги є актуальним питанням сучасної фармації особливо в умовах воєнного стану. В усьому світі спостерігається тенденція до заміни ампул на більш прості у використанні та ергономічні пристрої, шприци з попередньо набраними в них препаратами, які полегшують пацієнтам та медичним працівникам процедуру введення лікарських препаратів. Швидкість введення лікарських засобів, надійність, безпека і простота у використанні є інноваційними стимулами при розробці нових пристроїв для введення лікарських засобів у невідкладних ситуаціях.