مقایسه جایگزینی جو با مقادیر مختلف تفاله زیتون بر عملکرد و قابلیت هضم در بره‌ها و بزغاله‌های پرواری - فرانک دوستی; تقی قورچی; بهروز دستار; آرش آذرفر; اصغر سپهوند (پژوهش در نشخوارکنندگان)
چکیده سابقه و هدف: با توجه به این که در حدود 70 تا 75 درصد (در کشورهای توسعهیافته در حدود 50-60 درصد) از کل هزینههای تولیدات دامی مربوط به خوراک است، در این رابطه استفاده از محصولات فرعی صنایع کشاورزی و تبدیلی، از مدتها قبل مورد توجه بودهاست تفاله زیتون یکی از این محصولات جنبی است که به عنوان منبع تأمین کننده انرژی در تغذیه گوسفند و بز مورد استفاده قرار میگیرد. مقایسات کمی در خصوص عملکرد و قابلیتهضم بین گوسفند و بز با خوراکهای با انرژی و پروتئین یکسان انجام گرفته است. هدف از این پژوهش، استفاده از سطوح مختلف تفاله زیتون در جیره برهها و بزغالههای پرواری و مقایسه عملکرد و قابلیت هضم بین دو گونه میباشد.