SDG 100 - Gábor LÁNYI (Studia Universitatis Babeş-Bolyai. Theologia Reformata Transylvanica)
Soli Deo Gloria – Egyedül Istené a dicsőség! Ezt a szerzetesi hagyományokból eredez-tethető, a reformáció által újra felfedezett és középpontba helyezett felkiáltást választot-ták 1921-ben, tavaly 100 éve, diákszövetségük nevéül a somogykiliti csendeshétre elvo-nuló pesti teológus diákok. Az alapító okirat szerint szövetségük célja az volt, hogy egy-befogja azokat a teológus hallgatókat, akik vallják, nem lehet lelkipásztori szolgálatot végezni a Krisztussal való személyes kapcsolat nélkül. Ezért magukat mélyebb és telje-sebb Krisztus-követésre kötelezték el, és arra, hogy ennek gyümölcsei a hétköznapi életben is jobban látszanak.