Karta oceny poziomu graficznego pisma z rejestrem symptomów trudności grafomotorycznych– narzędzie do rozpoznawania problemów w pisaniu u uczniów szkoły podstawowej - Aneta Domagała (Logopedia)
W artykule omówiono zastosowanie autorskiej Karty oceny poziomu graficznego pisma z rejestrem symptomów trudności grafomotorycznych – narzędzia przeznaczonego do oceny umiejętności w pisaniu uczniów szkoły podstawowej. Określono sposób postępowania, który w warunkach szkolnych pozwala na wielowymiarową ocenę poziomu graficznego pisma, sporządzenie rejestru objawów trudności danego ucznia (jako postawy indywidualizacji działań pomocowych).