Роль нормативно-правових актів у системі джерел адміністративного права під час дії правового режиму воєнного стану - M. M. Blikhar; A. Yu. Dyetochka (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
У статті, на підставі аналізу доктринальних та нормативних джерел, зроблено спробу визначити роль нормативно-правових актів у системі джерел адміністративного права під час дії правового режиму воєнного стану. Авторами доведено, що правова природа нормативно-правового акта полягає в його здатності регулювати адміністративні правовідносини на основі сукупності відповідних галузевих норм. Іншими словами, нормативно-правові акти є одним із ключових джерел адміністративного права, правозабезпечувальне значення яких суттєво зростає в умовах воєнного стану або інших надзвичайних правових режимів.