Tavuk Gübresinin içeriği ve Gübre Değeri - Sonay Sözüdoğru; İlara Erden; Ali İnal (Journal of Agricultural Sciences)
Bu araşt ı rmada A. Ü. Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Tavukçuluk Ünitesinde farkl ı yöntemlerle yeti ştirilen tavuklardan elde edilen ve farkl ı sürelerde bekletilmi ş olan 5 ayr ı tavuk gübresinin kimyasal bileşimi ve farkl ı ekstraksiyon yöntemlerine tabi tutularak kolay al ı nabilir bitki besini içerikleri belirlenmi ştir. Elde edilen sonuçlar; tavuk gübrelerinin, oldukça yüksek toplam ve de ğişebilir bitki besini içerdiklerini ve uygun oranda kuru madde içerikleriyle hem tar ı msal üretimde gübreleme materyali olarak, hem de hayvan beslemede yem katk ı maddesi olarak kullan ı labileceğ ini ortaya koymuştur.